Dampkapreiniging

Als u een horecazaak opent, moet u zorgen dat er aan de opgelegde hygiënerichtlijnen wordt voldaan. Hierdoor is het noodzakelijk dat u uw zaak grondig laat kuisen en ontvetten. Cleaning start werkt uitsluitend met professioneel materiaal zoals een steamer, zodat bacteriën en vetten geen schijn van kans hebben.

Waarom moet de dampkap jaarlijks gereinigd worden?

Voor de brandverzekering moet er jaarlijks een grondige reiniging gehouden worden door een gespecialiseerd bedrijf. U kunt en mag de dampkap meerdere keren laten reinigen per jaar, maar dit is geen must.

Hoe gaan we te werk?

Dampkap

Een dampkap moet op een specifieke manier gereinigd worden. De werkwijze kan lichtjes verschillen per dampkap maar dat hangt af van het model.

De werkwijze in enkele stappen:

Allereerst kuisen we de dampkap manueel door middel van een ontvetter. Nadat het is ingetrokken gaan we aan de slag met een steamer. De combinatie van de ontvetter en steamer zorgt voor een schitterend resultaat. Alle bacteriën en virussen in en rondom uw dampkap(pen) zijn bestreden.

Andere bedrijven gaan voor de klassieke manier, waarbij ze sponsjes gebruiken om de dampkap te reinigen. Dit proces wordt afgewerkt met het naspoelen en afdrogen van de dampkap. Dit is niet de juiste manier als u een bacteriënvrije dampkap wilt.

Kanalen

Een onderdeel van de dampkap dat niet altijd even gemakkelijk bereikbaar is, maar waar ook aandacht aan besteed moet worden zijn de kanalen. Cleaning Start reinigt deze ook met de steamer, want dit is een plek waar de vetten makkelijk ophopen. We reinigen de kanalen tot zover mogelijk, want in een deel kan je simpelweg niet komen. Voor de brandverzekering moet de eerste 1,5 meter gereinigd worden wat Cleaning Start altijd doet.

Motoren

Het reinigen en desinfecteren van de motor is een complex proces bij sommige modellen. Cleaning Start reinigt alleen de behuizing van de motor als deze niet kan gedemonteerd worden. Bij een elektromotor wordt alleen de behuizing gereinigd, want water en elektriciteit gaan niet hand in hand. Een riem aangedreven motor, daarbij wordt de ventilator onder handen genomen. En het laatste voorkomende dampkapmodel zijn de warmterecuperatie systemen of inblaas en extractiesystemen. We vervangen daar de luchtfilters van en desinfecteren deze ook natuurlijk.

Wanneer ontvangt u het attest voor de brandverzekering?

Nadat het werk is voltooid, wordt er binnen de 15 dagen een factuur opgemaakt en doorgestuurd. Dit zal via mail gebeuren, zodat u direct op de hoogte bent van de (afgesproken) kosten. Als de betaling in orde is, krijgt u het attest doorgestuurd.

Het attest wordt via mail en/of per post doorgestuurd na de betaling van het factuur.

Contacteer Cleaning Start nu? Wij tonen graag onze expertise.